Seeing the future through the users’ eyes

Eftermiddagens första session var en av de intressantaste under dagen. Temat var som rubriken antyder användargränssnitt och användarupplevelser.

Förste talaren Rahul Sen, interaktionsdesigner, gav oss en välbehövlig konsthistorielektion för att kunna dra en parallell mellan det tidiga 1900-talets Bauhaus skola och den avskalade funktionalismen och dagens trend mot mer och mer avskalad design på webbtjänster och programvara, något han kallar IxD Bauhaus (Interaktion Design Bauhaus). Liksom konst och arkitektur inriktningar ofta blickade bakåt ända fram till Bauhaus-perioden, så har också mycket webb och applikationsdesign försökt härma analoga företeelser. Den digitala kalendern har samma upplägg som den analoga och små håll i en kanten som ska likna de man har i en ringpärmskalender. Våra digitala boksamlingar sätter vi in i små digitala bokhyllor, osv. Sen verkar  mena att vi är nostalgiska till vår natur och därför har vi ännu inte klarat av att skapa produkter som verkligen är födda i den digitala världen.

Därpå presenterades den argentinska tjänsten Comenta TV av Juan Milano. Med deras webbtjänst får användare möjlighet att dela och kommentera vad de tittar på, få extra information om skådespelare och sådant som syns i programmet, och detta på en ”second screen”, alltså programmet en gång till, fast med allt det övriga innehåll inkluderat. I gengäld får förstås annonsörer och tv-makare chansen att se hur tittare interagerar och vad de tycker om det de ser och kan därigenom lära sig vad som går hem i stugorna och annonsera smartare.

Annonser


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.