A sneak peak at new media formats

Curatorn Martin Bryant inleder. Fysiska mediaformat verkar vara på utdöende, men många av de ”nya” formaten är inte alls nya utan gammelmedia i en ny låda bara. Förhoppningsvis kommer vi snart att se helt nya produkter som verkligen är anpassade för ny teknologi. Ett exempel är Björks nya skiva som har kommit ut som en gratisapp till iPad/iphone där man sedan betalar per låt inne i appen och man når dem genom att navigera genom en galax. Ett annat exempel är Intels Museum of me, som många som har Facebook provade för ett tag sen.
Kanske kommer vi att få se tv i form av interaktiva appar? Bryant hoppas också på mer användarskapat innehåll och att vi inte ska behöva vara bara passiva konsumenter.

Jonas Lennermo fortsätter sedan med att prata om storytelling, förlagsverksamhet och nya medier. Hans företag Ustwo har utvecklat en publiceringsplattform för iPad/iphone som heter Papercut. Det fungerar också som en butik för eböcker och ska också fungera som ett nytt sätt att förmedla berättelser. Ur ett biblioteksperspektiv är det oerhört intressant då vi får se exempel på helt nya sorters böcker.

Näste talare är Chirdeep Singh Chabra som berättar om print medias framtid. De har tre utmaningar: 1) affärsmodeller 2) användbarhet 3) distribution. Han tror att man måste fråga sig om produkten handlar om innehåll eller läsupplevelse? Hans eget svar är att det vi som konsumenter efterfrågar är curerat och relevant för just oss. Han säger också att nyhetssök är dött (” kom ihåg var ni hörde det först!”), vi vill utforska och upptäcka. Vi får också en lektion i produkters utvecklingsstege: teknologi, sammanfogning, plattform. Ett exempel är en ny app för facebook som låter användaren köpa innehåll oavsett plattform, alltså ett sätt kringgå Apples AppStore tex.

Annonser


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.