SFIS Vårkonferens: 2

Diana Strandberg fortsätter förmiddagen under rubriken Infomrationshantering i praktiken. (Konferensens upplägg är att varva praktik och teori i programmet.)

Strandberg arbetar på Upright Music i Köpenhamn, som arbetar med så kallad produktionsmusik, där de dels förmedlar uppdrag till musiker, hjälper produktioner hitta musik samt ”clearar” kommersiell musik för bruk i till exempel reklamfilmer. (Produktionsmusik är musik skapad för tv-serier, vinjetter osv.)

För att beskriva sitt arbete berättar Strandberg sen om hur det var när hon började på Upright 2007: all musik låg på CD-skivor eller hårddiskar, det fanns ingen databas! Copyright är också något dynamiskt, databasen behöver hela tiden uppdateras. Hon har också varit med och utvecklat ett rapporteringssystem som kunderna kunde använda, sedan utvecklade man databasen. Strandberg administrerar databasen och har daglig kontakt med andra copyright managers över hela världen. Hon ser också till så att allt blir sökbart via genre och ämnesord och registrerar alla verk, inklusive ändringar och avregistrering.

Mycket intressant att höra vad en copyright manager gör, men inte alls svårt att se hur en utbildning i BoI kan vara en grund för en sådan karriär, upphovsrätt och informationshantering galore!

20120416-121036.jpg

Annonser


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.