The Conference 2015 – Getting a dialogue going

Shim Milansky inleder nästa session med att tala om hur design en gång i tiden, Förr i Tiden, utfördes av de som skulle använda produkten. Det är inte längre så idag, och därför måste man som designer se till att ha en dialog med de som faktiskt ska använda produkten.

Ett exempel är hur regeringen i UK försöker att skapa nya policyer för hur sjukvård levereras, från att ha stela regler för läkare som påverkade kvalitén negativt (fast på pappret verkade effektiva) till att ha en cyklisk process för att skapa och anpassa policy. Intervjua/prata med/undersöka läkare och verksamheten, fatta beslut, gå tillbaka och observera/intervjua, start over.

Rosie von Lila är nästa talare. Hon pratar om hur man kan engagera människor, hur man kan få människor med sig. Rosie har skapat ett ramverk för oss alla, för att vi ska kunna bli agenter för förändring i våra samhällen, lokalt och globalt. Alla som är kapabla att delta måste delta! 7 element, nedbrutna i tre kategorier: attityd, agency och

Ramverket är alltså en slags metod för att hjälpa oss att engagera oss och delta i samhällsutveckling/förändring.

Kate Stone är nästa talare, och hon talar om hur man kan bygga in interaktivitet i vardagliga saker. Hon visar olika interaktiva trycksaker (!) istället för att visa en vanlig presentation. Tänk iphone-upplevelse, fast på papper! Kul, rekommenderas om ni vill titta på någon session på nätet.

Kate menar att den interaktivitet hon arbetar med skapar själ i döda objekt, eller snarare ger e verktyg till oss andra så att vi kan sätta in själ i de saker vi använder i vår vardag eller arbetar med på våra jobb. Framtiden kommer att se ut som dåtiden, mer Harry Potter och mindre the Matrix, menar Kate. Hon hoppas att vårt interagerande med saker ska bygga på upplevelser, snarare än varor (commodities). Kate visar en poster hon gjort för sin brorsdotter som är singer/songwriter. Man kan lyssna på hennes musik genom att klicka på postern. Postern skulle också kunna kopplas till wifi, så att man till exempel skulle kunna streama ett nytt album genom postern!

Kate visar också  ett skivkonvolut för en scratch DJ där man får med ett fungerande turntable för att scratcha gjort AV PAPP. Publiken får fnatt!

Annonser


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.