UXlibs III dag 1

Sveriges nationaldag och annandag nationaldag tillbringar jag i Glasgow på UX in libraries III. Man kan titta på hela programmet, typ, här.

Matt Borg inleder med att hälsa välkommen och pratar litegrann om vad konferensen handlar om; hur vi lär känna våra biblioteksanvändare och hur vi kan designa lösningar för deras problem och behov. Andy Priestner, som, liksom Matt, arrangerar konferensen, fortsätter med ett öppningstal där han försöker sammanfatta var biblioteksbranschen befinner sig just nu när det gäller UX. Andy konstaterar, med hjälp av ett citat från Ned Potter, att de flesta av oss kan genomföra UX projekt, men att nästa steg. förändring, är mycket svårare. Andy berättar sedan öppenhjärtigt om varför han lämnade Cambridge University och deras Futurelib projekt. Det fanns inte buy in från ledningen och man förstod inte metoderna eller vad det är de ger. När högsta chefen, som hade stöttat projektet, slutade så fanns det inget verkligt stöd kvar alls och Andy bestämde sig helt enkelt för att sluta och bli frilansare istället.


UX handlar om att leva med osäkerhet och att omfamna det, menar Andy. Man kan aldrig veta i förväg vad man kommer att få reda på när man genomför en undersökning. Ovan syns en modell där man kan roa sig med att försöka plotta in sin egna organisation på de olika skalorna. 

 

 

Annonser

2 kommentarer on “UXlibs III dag 1”

  1. Bitte skriver:

    Spännande!

  2. […] Wahlgren rapporterar från UXLibs-konferensen i Glasgow: Inledning dag 1, Keynote av Matthew Reidsma, Förmiddag, Keynote av Meredith […]


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.